Roman

5e druk - juli 2009

- tweede deel van Abraham-trilogie -

 

DE ONWEERSTAANBARE BASTAARD

 

In de onweerstaanbare bastaard keert Conny Braam terug naar IJmuiden, het toneel van De woede van Abraham. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, als op zee Engelse pantserkruisers en Duitse onderzeeërs genadeloos strijd leveren, is de havenplaats het strijdtoneel van de oorlogvoerende landen. De vice-consuls betwisten elkaar de kostbare vis. Voor reders, vishandelaren en gelukzoekers blijkt de oorlog een goudmijn. Wanneer honderden deserteurs en dienstweigeraars er eveneens hun heenkomen zoeken, lopen de spanningen in het vissersdorp op.

Tussen duin en vissershaven woont Lena Boerhaave-Abraham naast het kerkhof. Haar zoon Nico begraaft er de vele slachtoffers die op zee gevallen zijn. Haar dochter Klara drijft een kroeg, terwijl de charmante entrepreneur Bart Boerhaave, haar lievelingszoon, als reder tot grote rijkdom komt. Tot haar afschuw moet Lena aanzien hoe hebzucht, oplichterij en morele chantage ook haar hechte gezin uiteendrijven.

 

De pers schreef:

'Meesterlijk inlevingsvermogen en stillistisch vakmanschap. Een onversneden schrijfster kortom, beschikkend over materiaal dat gerust een goudmijn kan worden genoemd.' Elsbeth Etty in NRC Handelsblad.

 

'De manier waarop Conny Braam de vaderlandse geschiedenis schetst is boeiend en van grote waarde.' Friesch Dagblad  

 

Uitgeverij Augustus  ISBN 90 457 02029

 

Te bestellen o.a. bij www.bolcom.nl

 

boeken     biografie     lezingen     agenda en nieuws     contact